Disney-metal

A heavy metal népszerűsége az 1970-es évek óta tart. Idővel rengeteg alműfaja alakult ki, és az egészen lágy rockostól a death-metálos változatokig mindennel lehet találkozni, mindezek mellett pedig nagyon elterjedt, hogy már létező dalokat más műfajban dolgozzanak fel. Természetesen mindig a metálos hangzás tudja a legnagyobb meglepetéseket okozni, főleg ha a feldolgozás alapjául egy Disney-zene szolgál. A Disney-metal első hallásra ugyan ijesztő, de ma már nem elképzelhetetlen párosítás. Egyre több Youtuber veszi alapul a gyerekeknek szánt mesedalokat, és néha egészen a felismerhetetlenségig rockosítják a számokat.


1. Son of a man (from Tarzan) – Per Fredrik Åsly
Az alig 30 éves norvég énekes gyerekkorában színészként kezdte pályafutását, és ma már több mint két millió feliratkozóval rendelkezik Youtube-on. Tizenhárom nyelven már több mint 400 dalt dogozott fel, többféle stílusban. Nála is találhatunk pár Disney zenét metálos és rockos hangszereléssel.

2. You’re welcome (from Moana) – Jonathan Young
Jonathan Young 2012 óta tölti fel a videóit Youtube-ra. Disneys és animés zenéknek ad metálos hangzást, miközben hangjával, gitár, dob és zongorajátékával szórakoztatja hallgatóit. Ahogy belecsempészi színészkedését a klipjeibe, laza megjelenésével és könnyed humorával a képernyő elé bilincsli nézőit.

3. Let it go (from Frozen) –  Leo Moracchioli
A norvég származásű Leo Moracchioli a több mint 770 ezer követővel rendelkező Frog Leaps Stido nevű Youtube-csatorna atyja. Többféle stílusban készít feldolgozásokat, akusztikustól a metálig. Videóinak egy személyben rendezője, vágója, szereplője. A legkeményebb hangzású dalaival is el tudja varázsolni a nézőit, főleg ha a klip “vendégszereplője” szőke fürtös kislánya.

 

+1 Supercalifragilisticexpialidocious (from Mary Poppins)
Szuperfrenofrenetikomaxikapitális. És még szuperebb ebben a death-metál változatban. Andy Rehfeldt az eredeti felvételeket hagyja meg klipeknek, csupán a hangzás változik meg teljes mértékben, ami ezáltal igazán szórakoztatóvá válik.

A playlist linkje:
playlist

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s