A ’90-es évek ragadós slágerei

A slágerek közé tartozó dalokat bármikor szívesen meghallgatja az ember, főleg azért, mert a fénykorukban a rádiók unalomig játszották őket. Ezért mindenkiben előidézhet szép emlékeket, vagy csak hangulatokat érzéseket. A refrénjüket szívesen dúdoljuk, ugyanis egyszerű hangzásuk miatt meglehetősen fülbemászóak.

Az első dalt azért választottam, mert nagyon felejthetetlen, egyszerű a dallama, a refrén egyszerűen magával ragad. Elképzelem, hogy a kilencvenes években egy tengerparti discoban szól ez a zene, és gondtalanná válok, minden probléma hirtelenjében köddé válik. Úgy gondolom a zenének ez az egyik legjobb és legnagyobb hatalma az ember fölött. Ilyesmi lehet a súlytalanság is.
A három dal közül ez az egyetlen, aminek hamarabb hallottam a remix változatát, annyi a különbség, hogy gyorsabb és a verse-k nem igazán hangzanak el, de én az eredeti változatot szerettem volna beletenni ebbe a listába.

A következő dal hangzásában közel áll az előzőhöz, szerintem harmonikusan át is lehet keverni őket egymásba egy folytonos lejátszási listán. Ezt a dalt biztosan mindenki ismeri, a videóklipet is érdemes nézni hozzá, a teljes ’90-es évek életérzéshez.

Az utolsó szám a legújabb, 1999-ben lett sláger és a Billboard toplistán 6. helyezettig jutott. Ez egy kicsit eltér az előbbi daloktól, de pont ez mutatja a váltást a 2000-es évek popdance, disco zenéje felé. Már látszik, hogy egyre kevesebb az értelmes szöveg, de ez nem is baj, mert nyelvi korlátokra való tekintet nélkül énekelhető. Egy igazi házibuli hangulat lesz úrrá szinte mindenkin, aki fiatal volt a ’90-es/2000-es években, de aki idősebb és szereti ezeket a “bugyuta” slágereket az is táncra fog perdülni, az biztos. Persze kicsit néha viccesnek tűnnek ezek a dalok, de ez nem probléma szerintem.

Rengeteg sláger született a 1990-es években, akár egy 100-as listát is tudnék csinálni, mert én ezeken a zenéken nőttem fel, és rengeteg élmény, érzés, hangulat társul hozzájuk. Az biztos, hogy, ha véletlenül rossz lenne a kedvem, vagy meg szeretnék szabadulni a stressztől, ez a legjobb gyógyír rá, és nincsenek mellékhatások. Mindenkinek ajánlom szeretettel a zenét, mindegy milyen, a boldog emberek szerint a zenehallgatás szerves része az életnek. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s